گناوه آنلاین: اسماعیل کشتکار- حوضچه صیادان گناوه در حال نابودی است و صیادان تلاشهای بسیاری برای ترمیم و بازسازی آن داشتهاند ولی متاسفانه تاکنون هیچیک از مسئولان در این زمینه پاسخگوی درخواستهای صیادان نبودهاند.
به گزارش گناوه آنلاین:
گناوه بندری که از دیر باز مردمان آن با صدای موج دریا از خواب بیدار میشوند. زندگی اکثر ساکنان این بندر کهن متکی به دریا و صیادی است و غالب اهالی شغل ابا و اجدادی خود را پیشه میکنند.
بندر گناوه با داشتن ۱۱۵ قایق صیادی و ۲۰ لنج صیادی یکی از قطبهای صید آبزیان در جنوب کشور است.
صیادانی که توقع زیادی ندارند و با اندک امکاناتی در تلاش درآمد و کسب و کار حلال روزانه با پنجه سوزان خورشید میجنگند ولی بعضا مشکلاتی بر سر راه این صیادان قرار میگیرد که افکار آنها را برای ادامه کارشان پریشان میکند.
حوضچه صیادی یا سکوی سوختگیری این قایقها به دلیل در معرض آب شور دریا بودن در حال تخریب است و هر روز بر سستی آن افزوده میشود ولی صدای صیادان برای بازسازی به گوش هیچ کس نمیرسد.
هیچ شخص و نهادی زیر بار مشکلات این حوضچه نمیرود
مدیرعامل تعاونی صیادان گناوه د
ر این زمینه میگوید: این حوضچه توسط سازمان بنادر و کشتیرانی با پیمانکاری شرکت مشیران ساخته شدهاست ولی متاسفانه نظارتی بر این کار نبوده و استفاده از مصالح نامرغوب و خیلی بد که به وضوح پیداست، باعث ریزش این حوضچه شدهاست.
عبداله بویراتی افزود: ما به سازمان بنادر و کشتیرانی، فرمانداری، شیلات استان، شیلات ایران و تمامی مسئولان اطلاع دادهایم و حتی رئیس شیلات ایران را نیز به اینجا آوردهایم و از نزدیک این حوضچه را مشاهده کرده است و در مورد تخریب این حوضچه چندین نامه نوشته و مکاتبه کردهایم ولی متاسفانه تا کنون هیچ شخص و نهادی زیر بار مسئولیت این کار نرفته است.
وی در ادامه گفت: شیلات میگوید متولی این کار خود سازمان بنادر و کشتیرانی بوده، سازمان بنادر نیز میگوید ما این کار را تمام کردهایم و تحویل شیلات دادهایم و اکنون بازسازی آن با بهرهبردار است. در مقابل شیلات مدعی است که سازمان بنادر و کشتیرانی کار را تحویل ما نداده است و باید خود سازمان بنادر این حوضچه را ترمیم کند.
خطرات جانی و مالی در انتظار صیادان/ سوختگیری روزانه ۱۰۰ قایق
مدیرعامل تعاونی صیادان گناوه یادآور شد: ما همچنان مکاتبات خود را با شیلات استان، شیلات ایران و فرمانداری گناوه ادامه دادهایم ولی متاسفانه هیچگونه همکاری نکردهاند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه جایگاه بنزین قایقهای صیادی روی سکو تخریب شده نصب است و هر لحظه ممکن است که این سکو ریزش پیدا کند و خطری از قبیل آتش سوزی و همچنین خطرات جانی و مالی به وجود آورد.
بویراتی در پایان گفت: از این حوضچه روزانه نزدیک به ۱۰۰ فروند قایق صیادی سوختگیری میکند و
ما هم به تمام مسئولان گفتهایم و امیدواریم که تا قبل از اینکه ریزش بیشتری کند و تخریب شود و از بین برود مسئولان بتوانند بودجهای برای آن در نظر بگیرند؛ هر چند که بودجه خیلی ناچیزی احتیاج است، حتی اگر بودجه آن را در اختیار تعاونی صیادان قرار دهند خود ما میتوانیم آن را بازسازی کرده و از آن نگهداری کنیم.