گناوه آنلاین، الیاس احمد حسینی – بنا بر گزارش گناوه آنلاین روز یکشنبه ۱۹ خرداد ماه در ادامه سلسله نشست های دانشجویان و فارغ تحصیلان گناوه در مسجد امام سجاد محله بتون چند نفر از نامزدهای شورای شهر به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پیرامون موضوعات مختلف در حوزه شهری پرداختند. این برنامه که با مدیریت مجتبی عباسی و همکاری تیمی از متخصصان در حوزه فرهنگی، اجتماعی و فنی اجرا می شود نشان از رشد و بالندگی واحساس مسئولیتی ناشی می شود که سال ها به عنوان حلقه مفقوده در عدم توسعه و پیشرفت گناوه به طرز ناخوشایندی خودنمایی می نماید. این برنامه که هر شب در محله بتون و در مسجد امام سجاد برگزار می شود حول و محور چند پرسش کلیدی که می تواند دغدغه بسیاری از مردم باشد دور می زند. در این نشست کاندیداها به ۳ پرسش مشخص پاسخ می دهند. اگر چه بعضی از نامزدها ترجیح می دهند از کنار بعضی از سوالات به آرامی بگذرند. ا- چه راهکار عملی برای جذب بودجه در نظر دارید؟ ۲- چه پروژه عملی برای اصلاح بافت ناهمگون شهر گناوه دارید ؟ ۳- چه برنامه ای برای مبارزه با رانت خواری و سوء استفاده های احتمالی در شورا و شهرداری دارید؟
سید حسین موسوی( سید جوهر) ضمن ارایه دیدگاه ها و برنامه های خود در پاسخ به این سوالات گفت: برای جذب بودجه می توان با رایزنی و فعالیت در چهارچوب قانون و با استفاده از ظرفیت های موجود می توان از ۲ درصد نفت که قبلا برای مناطق نفت خیز توسط هیات دولت مصوب شده، سهم گناوه را برای پیشبرد و توسعه زیرساخت های شهر بدست آورد. وی همچنین شرکت نفت و خطوط ترانزیت نفتی که از گناوه به سمت جزیره خارک را از دیگر ظرفیت های موجود جهت کسب درآمد و بودجه هایی دانست که می توان با هماهنگی های لازم آن ها را به دست آورد. موسوی در ادامه یکی از راهکارهای مبارزه با فساد اداری و سوء ظنی را که در جامعه نسبت به عملکرد شورا و شهرداری در بین عموم مردم وجود دارد را، شفاف سازی پرونده ها و قراردادهای گذشته و همچنین ارزش گزاری و راست آزمایی آنان دانست. وی همچنین با توجه به تجربه ای که در نظام مهندسی دارد به تشریح چگونگی اصلاح بافت شهری پرداخت.
خانم مهوش صفوی از دیگر مدعوین بود که به پرسش های مورد نظر پاسخ هایی کوتاه داد. وی معتقد است برای زیباسازی شهر می توان از سیستم جفرافیای شهری یا جی ای اس استفاده کرد. وی یکی از اهداف خود برای حضور در شورا را احساس مسئولیت و فعال نمودن زنان در حوزه های اجتماعی و مدیریت شهری دانست. وی حضور پرتوان زنان با توجه به ارتقای سطح دانش و توان اقتصادی در عرصه عمومی را یکی از مولفه های پیشرفت فرهنگی و اجتماعی دانست که می تواند پا به پای مردان در جهت توسعه همه جانبه نقش اساسی و پررنگی ایفا بکنند. صفوی دستگاه های قضایی را بهترین مورد برای مبارزه با فساد و رانت خواری دانست.
عباس رحیمیان (گاوداری) اصلاح بندر و زیرساخت های بندری را در حمل ونقل دریایی یکی از اولویت های خود در شورا دانست. وی جذب گردشگر و جذب بودجه های حاصل از آن را یکی از مواردی دانست که می توان در عمران و آبادی گناوه نقش محسوسی بازی بکند. رحیمیان شفاف سازی و دادن بیلان کار هر ۶ ماه یک بار را، یکی از راه های جلوگیری از سوء استفاده و زد و بندهایی دانست که هر از چند گاهی در بین محافل عمومی شاهد آن هستیم.
نرگس محمدی نیز یکی دیگر از داوطلبین بود که با توجه به حوزه تخصصی خود که روانشناسی و مشاوره است نظراتی پیرامون چگونگی آموزش و آگاه سازی خانواده ها و بخصوص چگونگی بهتر شدن زیست زنان در جامعه و ایجاد فضای مناسب جهت مشارکت فعال در حوزه های عمومی بیان کرد.
جاسم شجاع نیز در پاسخ به راهکار جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی افراد سودجو و فرصت طلب از منافع عمومی را، در شفاف سازی قرار دادها و انتشار جزییات در رسانه ها توسط شورا دانست. شجاع یکی از راه های جذب بودجه های عمرانی را ارتباط مستقیم و تنگاتنگ با مرکز استان و کشور دانست که می تواند در این زمینه راهگشا باشد. وی مشکل اساسی در حال حاضر گناوه را ناکارآمدی مدیریت کلان شهری دانست. وی با تاکید بر آموزش و فرهنگ سازی در مشارکت های عمومی در سطوح مختلف سنی بخصوص مدارس را یکی از راه های رسیدن به جامعه ای مسئول، پرسشگر و پیگیر دانست که می تواند در بلند مدت این سیستم معیوب را باسازی و ترمیم نماید.
عباس حقیقی از دیگر داوطلبین بود که ارتباط و رایزنی با مرکز و جذب سرمایه گزاری بخش خصوصی را از جمله موارد جذب بودجه برای عمران و آبادی شهر دانست. وی با توجه به تخصص خود در حوزه فضای سبز به ارایه راه کارهایی پیرامون زیبا سازی و اصلاح بافت شهری پرداخت. حقیقی فضاهای عمومی بخصوص پارک ها را نسبت به وسعت و جمعیت روبه رشد گناوه بسیار محدود و نازل دانست و احداث و گسترش پارک محلات را یکی از اولویت های خود در شورا دانست.