آنچه در مدیریت علمی امروز مطرح است تثبیت مدیریت هاست . مدیرانی که باید برای طولانی مدت و حداقل یک دوره ی چهارساله برنامه ریزی کنند .
مدیریت امروز یک علم است . علمی که هم هنر است و هم تجربه و هم عشق و علاقه را می طلبد . هر مدیر نیاز به فرصتی دارد تا برنامه ها و اهداف سازمانی خود را محقق سازد .
برای موفق شدن یک مدیر و مسئول علاوه بر نظارت دقیق بر کارهای او باید مورد حمایت هم قرار گیرد. برای کسب تجربه بیشتر و آشنایی با جوانب کار یک مدیر هزینه های بسیاری صرف می شود . هر گاه در انتخاب مدیر سهل انگاری و کم توجهی صورت گیرد ویا مدت مدیریت و زمان آن به گونه ای باشد که از تجربه های به دست آمده نتوان استفاده کرد و یا با تصمیمات زود هنگام تجربه ها را به بایگانی بسپاریم بدون شک به ضرر و زیان جامعه گام بر داشته ایم و اینجاست که تثبیت مدیریت ها حداقل برای یک دوره ی چهارساله فرآیند کار آیی مدیران را بهبود خواهد بخشید .
حال یک سئوال پیش می آید که اگر مدیری کار آیی لازم را نداشته باشد چه باید بکنیم ؟ آیا آزمایش و خطا و تغییرات کوتاه مدت کارساز بوده و مشکل مدیریتی ما را حل خواهد کرد ؟
روی سخن من با اعضای محترم شوراهاست . آنجا که باید دقت نظر داشته و دست به انتخابی بزنند که ضرر و زیانش متوجه به شهر و شهروندان و در نهایت به بیت المال کمتر گردد.
شوراها هر چند تجربه ای کوتاه مدت و چند ساله است اما چکیده و عصاره ی مردمی هستند که به آنها رای رای داده اند . نمایندگانی هستند که باید به جای آحاد مردم حرف بزنند ، تصمیم بگیرند و نقش نظارتی خود را ایفا نمایند . و هر چه بیشتر و بهتر در جهت مصالح و منافع مردم گام بردارند . لذا این انتظار از شوراها می رود که در جهت منافع مردم و موکلین خود تلاش بیشتری نمایند .
دقت نظر در انتخاب شهردار و بهره برداری از تجارب به دست آمده شهرداران یکی از مواردی است که شوراها باید در آن دقت نظر بیشتری داشته باشند .
عدم دقت در انتخاب شهردار و بعد با بهانه عدم کار آیی و تغییرات پی در پی لطمه ای جبران ناپذیر به مدیریت شهری است اگر چه حق شوراست تا به انتخاب و تغییر شهردار دست بزند ولی توجه به منافع و مصالح شهر و شهروندان و جلوگیری از هدر رفت سرمایه ها و تجارب هم حق مردم است.
اگر نگاهی به کارنامه چهار دوره ی شوراها در گناوه بیندازیم به غیر از شورای اول که با انتخاب مرحوم سید باقر حسینی که با عدم تغییر ایشان تا پایان عمر شورای اول باقی ماند بقیه شوراها دستخوش تغییرات متعددی در مدیریت شهری بود .
شورای دوم گناوه با نقد مرحوم حسینی و جستجوی علنی جهت جایگزینی مرحوم سید باقر حسینی باعث شد تا تنها شهردار شورای اول دست به استعفا بزند . اولین گزینه شورای دوم نادر آزاده از کارمندان بازرگانی بوشهر بود که عمر مدیریت نادر آزاده در شهرداری گناوه به یک سال نینجامید و در نهایت سید جواد موسوی که خود عضو شورای شهر بود موفق شد دومین شهردار شورای دوم بشود .
شورای دوم با دو شهردار به کار خود پایان داد . اما شورای سوم که بخت با او یار بود و عمر چهار ساله اش به شش سال افزایش یافت چهار شهردار متفاوت را تجربه نمود . شهردارانی که هر کدام سلیقه خاص خود را داشتند . نخست سید علی حسینی از دبیران آموزش و پرورش گناوه گزینه این شورا شد تا بعد از چهار ماه بر اثر اختلاف با اعضای شورا ، کلید شهرداری را روی میزش بگذارد و تلفن همراه خودرا خاموش کند و عطای شهرداری را به لقایش ببخشد . گزینه دوم شورای سوم علیرضا نوری از کارمندان شهرداری بوشهر بود که علیرغم تجربه کار در شهرداری بوشهر بیش از سه سال نتوانست دوام بیاورد و بافشار شورا مجبور به استعفا شد تا این بار شورا به سمت یکی از مهندسین عمران شهری که سابقه مدیریت اداری هم نداشت برود یعنی مهندس بیروتی که مدیریتی یک ساله داشت و از قبل هم گفته بود که بیشتر از یک سال نمی مانم . پس از مهندس بیروتی شورا به سراغ معاون ایشان مهندس رضا محمدی رفت تا یک سال باقی مانده شورای سوم به پایان برسد. میانگین مدیریت شورای سوم به یک سال و نیم و در شورای دوم به ۲ سال می رسد.
اما شورای چهارم که در حال به پایان رساندن سال دوم عمر خود می باشد تا چه اندازه توانسته است از تجارب شوراهای قبل بهره بگیرد. تا ضر و زیان کمتری متوجه شهر و شهروندان شود . آیا از علم مدیریت در این عرصه استفاده شده است .
اما شورای چهارم که فرصت چند ماهه ای در اختیار داشت با معرفی گزینه های متعددی برای پذیرش شهرداری رو به رو بود . که در نهایت با دعوت و پذیرش هفت نفر جهت مصاحبه، مهندس محمدرضا عرب زاده را انتخاب نمود. مهندس عرب زاده که همانند مهندس بیروتی مهندس عمران بود و شغل پیمانکاری داشت با اکثریت آرا انتخاب گردید و برصندلی شهردار جای گرفت . اما یک سال نگذشته بود که زمزمه های از اختلاف بین شورا مطرح گردید . اختلافی که در ابتدا با دعوت به استعفای شهردار از طرف بعضی اعضای شورا بر سر زبانها افتاد . این اختلاف همچنان بالا گرفت تا در نهایت به طرح استیضای شهردار انجامید .
اما آنچه از شورای چهارم انتظار می رفت استفاده از تجارب دیگر شوراها و نگاهی به گذشته بود . این انتظار همچنان باقی بود تا اعضای محترم شورا که انسانهای تحصیل کرده و دل سوزی می باشند با دقت نظر و نظارت دل سوزانه با استفاده و توجه به مدیریت زمان و جلوگیری از هدر رفت سرمایه ها نسبت به حق و حقوق شهروندان اهتمام بیشتری داشته باشند .
آیا شوراها حق دارند دست به آزمایش و خطا بزنند
یاران سبز: شورای چهارم فرصت کافی برای انتخاب شهردار داشت و انتخابی را انجام داد که از بین تعداد زیادی منتخب شد ، منتخبی که ۸ رای را پشت سر خود می دید ولی خیلی زود شورا و شهردار رودرروی هم قرار گرفتند و حاصل آن تصمیماتی شد که در اکثر مواقع چاشنی احساس را با خود به همراه داشت. غلامرضا کرمی مدیر مسئول هفته نامه دریادلان به دنبال اتفاقات تازه در شورا و شهرداری گناوه نگاهی به وضعیت شوراها و شهرداران انداخته است.
جناب غلامرضا کرمی عزیز خوشحالم هفته نامۀ خوب شما را مطالعه کرده ام. موفق باشید. دوست شما مرتضی فضلی- تلفن تماسم۰۹۱۲۳۰۹۰۷۲۱ می باشد.
وقتی داشتم داستان خانم کرمی را ویرایش می کردم متوجه هفته نامه خوب شما شدم موفق باشید.