یاران سبز: بالاخره فعالین اجتماعی از فضای مجازی به فضای حقیقی نقل مکان کردند. صحبتهای دامنه دار و گاهن تند در فضای مجازی که در بیشتر مواقع دلخوری هایی را هم به دنبال داشت با اندکی تغییر و در مسیری تازه به نشست با مسئولین انجامید که در اولین نشست بازتاب بسیار خوبی داشت. فعالین اجتماعی از گروه های مختلف در سالن اجتماعات فرمانداری به میزبانی فرماندار گناوه نگاهی کارشناسانه به مشکلات شهری انداختند.
در این جلسه ابتدا مدرسی خواستار حل مشکلات بازار شد و اظهار داشت : آشفتگی که مدتهاست بر بازار حاکم است آزار دهنده است، این در حالی است که بازاریان همیشه در کنار دولت بوده اند و هر جا نیاز بوده است پیش قدم شده اند اما وقتی قرار است مشکل بازار حل شود تمام مسئولین شانه خالی می کنند. بارها جلسه برگزار شده است و مصوباتی صورت گرفته است اما مجری اجرای دستور وجود ندارد . این در حالی است که همه از مشکلات بازار با خبرند. وی در خصوص دستفروشان هم گفت: دستفروش حق کسب دارد اما نه هر کجا ، در بازار تردد بسیار سخت شده است ، مسیرها یا بسته است یا نیمه بسته ، مغازه دار مالیات می دهد و دستفروش سودش را می برد ، شاید بهتر باشد در ورودی شهر تابلو شهر دستفروشان نصب شود. این بازاری خوش نام ادامه داد: مگر می شود شهرداری جهت درآمد شهرداری خود ناقض قانون باشد . دستفروش با دادن جریمه های ۱۵۰ و ۲۰۰ هزار تومانی تبدیل به محب قانون می شود و حق کسب پیدا می کند. دستفروش با بستن داربست و ایجاد غرفه کسب درآمد می کند و تردد را بسیار سخت می کنند که در این بین تنها مغازه دار است که زیان می بیند.
مدرسی همچنین بیان داشت: وجود ماشین های شهرستانی که تبدیل به غرفه شده اند هم از مشکلات شهری ست ، اجرای قانون قاطعیت می خواهد ، در زیر تابلو پارک مطلقن ممنوع پارک دوبله می شود و در پاره ای مواقع ماموران هم شاهدند. لباس زیر زنانه توسط دستفروشها عرضه می شود و بعضی از معضلات اجتماعی از کوچه پس کوچه ها به خیابانهای اصلی کشیده شده اند.مدرسی در پایان بیان داشت: مشکل اصلی در مصمم نبودن و پی گیر نبودن در رفع موانع است.
حیدر حیدریه هم از فعالین اجتماعی بود که کم توجهی به صنعت توریسم و گردشگری را از معایب گناوه دانست و اظهار داشت: امروز توریسم و گردشگری به یک صنعت تبدیل شده است و همه ما مسئولیم با توجه به وجود فضاهای منحصر به فرد در گناوه کمک کنیم تا مشکلاتی که در زمینه جذب گردشگر وجود دارد حل شود. حیدریه نبود زیرساخت را معضل اصلی شهرستان دانست و بیان داشت: در بحث گردشگری زیرساخت مهمترین عامل برای آغاز پیشرفت است که شهرستان گناوه از آن بی بهره است.
در ادامه این نشست نعمتی یکی دیگر از فعالین اجتماعی به موضوع ترافیک و کم توجهی صداوسیما به خبرهای نوروزی گناوه پرداخت و خواستار توجه بیشتر به این دو مقوله شد.
کاشانی از بانوان حاضر در این جلسه هم اظهار داشت : اگر بخواهیم به پلاژ بانوان و یا پارک بانوان بپردازیم ابتدا باید فرهنگ سازی را در این زمینه انجام بدهیم تا امنیت خانها در چنین مکانهایی تامین شود . وی در ادامه بیان داشت : دادن وام به خانها جهت اشتغال می تواند بسیاری از مشکلات خانواده ها را حل نماید.
پیمان اسفندیاری از جمله جوانانی ست که دغدغه های خود را برای رسیدن به شهری زیباتر به صورت علمی دنبال می کند و در این جلسه هم نقطه نظرات بسیار خوبی را ارایه داد. اسفندیاری تاریکی خیابانهای شهر را یکی از مشکلات شهری دانست و گفت: روشنایی باعث می شود شهر در ابتدای غروب به سوی خاموشی نرود و بیدار بودن شهر رونق اقتصادی را هم به دنبال دارد. وی ادامه داد : گناوه شهری است تجاری با پتانسیل بالای گردشگری که این موضوع می تواند آینده شهر را دگرگون کند. کمربند سبز اگر تکمیل شود نمای زیبایی به حاشیه شهر خواهد داد . پیمان اسفنداری در پایان گفت: پیاده رو شدن میدان امام فقط با تحقق پارکینگ عمومی امکان پذیر است و نگاهی دقیق به خور مرده شور و انجام طرحی کارشناسی می تواند فضای گردشگری شهر را افزایش دهد.
یوسفی معاون بهداشت عمومی شبکه بهداشت و درمان هم در زمینه مشکلات دستفروشان گفت: این یک معضل کلی در کشور است ولی در گناوه عدم همکاری ادارات دولتی در زمینه مشکل دستفروشان مهمترین عامل در حل نشدن موضوع است . بهداشت هیچ گونه نیروی اجرایی در زمینه برخورد با اغذیه فروشان ندارد و تنها می تواند گزارش دهد. بارها مشاهده شده است ما دستفروش را به قضایی معرفی کرده ایم و حتی ما مدارک لازم را هم داریم که اکثر دستفروشان تنها با یک تعهد آزاد شده اند و جریمه سد معبر فقط برای دستفروش حق اجاره محسوب می شود. یوسفی همچنین اظهار داشت: در بسیار مواقع بازاریان از متخلفین دفاع می کنند و همین دفاع باعث شده است تا فروش مواد غذایی بصورت حمل سیار توسط افراد مختلف باب شود. عدم وجود قاضی کشیک برای پیگیری موضوع دستفروش اغذیه که بتوان به صورت مستقیم به آن هم مراجعه کرد از مشکلات می باشد.
نعمت اله عباسی سرپرست شهرداری هم در پاسخ به بعضی موضوعات مطرح شده اظهار داشت: عدم همکاری شهرداری و بازار مشکل اصلی است. ما در نظر داریم و مقرر شده است تا بازار تره بار به مکان دیگری انتقال یابد و از مکان بازار موجود به عنوان دستفروشی استفاده شود و همچنین طبقاتی نمودن برای پارکینگ هم از برنامه های ما است. عباسی همچنین کمبود سرانه فضای سبز را که توسط یکی از فعالین مطرح شد غیر واقعی دانست. وی در پایان گفت: مطالعات در خصوص خور مرده شور انجام شده است و ایجاد فضای سبز جدید در مکانهای دیگر شهر هم در دستور کار شهرداری است و پروژه فضای سبز نوروز آباد هم ادامه خواهد یافت.
در پایان این نشست مسعود نیا معاون عمرانی و نوروزی معاون سیاسی فرمانداری گناوه هم به دفاع از برنامه های خود به عنوان خدمات سفر در نوروز ۹۴ پرداختند و رضایت مسافرین را در این ایام نشان از برنامه ریزی خوب دانستند.
یوسفی فرماندار گناوه در پایان این نشست ضمن خیر مقدم به تمامی فعالین اجتماعی ، اظهار داشت: دیدگاه های مثبت و نقد منصفانه باعث شد تا فرمانداری برای نشستهای آینده هم آماده شود . فرماندار گناوه نتیجه فعالیت دوستان را در گذشته خوب ارزیابی کرد و بیان داشت: توجه به راههای این منطقه و کمک جهت بهبود وضعیت فاضلاب نتیجه همکاری تمامی افراد بود. فرماندار گناوه با گلایه از بازاریان گفت: زیبنده نیست چهار هزار دویست فروشگاه وجود داشته باشد ولی تعدادی عوارض پرداخت نکنند .چرا بعضی از مغازه داران به موقع این کار را انجام می دهند ولی تعدادی حاضر به پرداخت عوارض نیستند. باید بازاریان کمک کنند تا بعضی از پدیده های زشت گسترش پیدا نکنند و از بین بروند البته نسبت به گذشته این آمار کاهش یافته است.
فرماندار گناوه کمبود فضای سبز و مشکلات تل چیتی را هم یادآور شد و گفت: در گناوه پارک وجود ندارد و تل چیتی هم شرایطی چالش برانگیز دارد، از طرفی افرادی حکم گرفته اند و مالک هستند و از طرفی هم مردم به تا چیتی به عنوان شش شهر نگاه می کنند و وجود آن را ضروری می دانند که این موضوع هم باید حل شود.
فرماندار گناوه در پایان گفت: این نشست به عنوان چشم اندازی برای آینده گناوه نگاشته خواهد شد.
در حاشیه:
غیبت اعضای شورا در این نشست بارها مورد سوال فعالین اجتماعی قرار گرفت، سوالی که پاسخ داده نشد.
افضل دهداری که مجری این نسشت بود در پایان جلسه «جنگ زبانی» با عبداله پور داشت که با دخالت دیگر فعالین به خیر گذشت.
برای انجام این جلسه رضا خواجه زاده یکی از فعالین اجتماعی تلاش فراوانی انجام داد.
سهراب امیری از فعالین اجتماعی زحمت نکته برداری از این نشست را به عهده داشت.
تعدادی از فعالین برای حضور در این نشست از قلم افتاده بودند که همین موضوع باعث وجود بحثهایی در گروه های فضای مجازی شد.
درود بیکران بر کنشگران اجتماعی
انشالله این جلسات بصورت مداوم برگزار شود نتایج خوبی حاصل شود