یاران سبز- مرتضی خضری: طی سال گذشته تا سال جاری گناوه تجربه جدیدی را در فعالیتهای اجتماعی کسب کرده است و همین تجربه باعث شد تا انتقاد و پیشنهادهای فراوانی بر روی میز مسولین قرار گیرد. البته نوک پیکان انتقاد در این مدت برندهتر از پیشنهاد بود. در آخرین نشست مسئولین، اصحاب رسانه و جامعه مهندسین گناوه راههای درآمدزایی این شهر مورد بررسی قرار گرفت. این موضوع دلیلی شد تا پای فرماندار، شهردار، اعضای شورا، بخشدار و معاون عمرانی فرماندار به دفتر هفته نامه دریادلان باز شود.
این نشست که به پیشنهاد سید جواد حسینی حقیقی برگزار شده بود با خیر مقدم غلامرضا کرمی مدیر مسئول هفته نامه دریادلان آغاز شد. سید جواد حسینی حقیقی ارائه دهنده پیشنهادهایی بود که در آن راه های درآمدزایی گناوه مورد بررسی قرار گرفت. حسینی حقیقی در این نشست اظهار داشت: در صورتی که شهرداری بتواند زمینهای اطراف گناوه را ساماندهی کند می تواند برای کوتاه مدت مشکلات مالی شهرداری را حل کند. ساماندهی زمین ها و ساخت و سازهای اطراف دره خرگوشی اگر با نظارت دقیق انجام شود مشکلات زیادی را حل خواهد کرد. شهرداری سهم خود را از بابت تفکیک و ساماندهی منازل مذکور از مالکین باید بگیرد و مجوز ساخت به آنها بدهد و هزینه مجوز را هم بگیرد، در آن فضا می توان کار انجام داد، تفکیک و مجوز می تواند به کمک شهرداری بیاید. مبلغی که در آن ناحیه نهفته هست بسیار چشمگیر می باشد و در ضمن زمین های آن منطقه هم اصالت پیدا خواهند کرد.
سید جواد حسینی در ادامه بیان داشت: شهرداری باید به سوی تجارت گام بردارد، خرید کشتی تجاری با کمک تسهیلات وزارت کشور و گرفتن مجوز تجارت، شهرداری را متحول می کند. شهرداری می تواند سایت تجاری خود را بسازد و به عنوان یک تاجر پرقدرت تجارت کند. شهرداری می تواند دفتر بازرگانی در یکی از کشورهای عربی تاسیس کند و عامل اتصال بندر گناوه به کشورهای حوزه خلیج فارس باشد و تجارت را برای گناوه آسان تر از پیش کند.
حسینی حقیقی معتقد است کار عمرانی و هزینه مجوزهای ساخت و ساز جوابگوی نیاز مالی شهر نخواهد بود و شهرداری باید راه های جدید را امتحان کند. وی عنوان کرد: قدرت شهرداری وقتی دو چندان می شود که مالک شود. شهرداری باید مشاور حقوقی و مسئول حقوقی قدرتمندی داشته باشد. شهرداری باید با توجه به سهم شهرداری در تفکیک ها، مغازه های متعددی در شهر داشته باشد تا بتواند کرایه های نجومی را که بعضی مالکین اعمال می کنند هم کنترل کند.
سید جواد حسینی حقیقی همچنین گفت: شهرداری باید برای سرمایه گذار فرش قرمز پهن کند. بستههای سرمایه گذاری خارج از رکود تهیه گردد و از طریق رسانه ملی یا نمایشگاه های کشوری از سرمایه گذاران دعوت شود تا از بین طرحها بهترین طرح را انتخاب کنند و به مرحله اجرا در بیاورند. این طرح باید حداقل ۴ سال ادامه داشته باشد و در این مدت هیچ گونه شراکتی با سرمایهگذار از ناحیه هیچ ارگانی صورت نگیرد. فضا باید به شکلی باشد که حتی جهت مجوز هم سرمایهگذار هیچ پرداختی نداشته باشد تا سرمایهگذار ترغیب به سرمایهگذاری شود. به عبارت سادهتر دربهای شهر را به مدت ۴ سال بر روی سرمایهگذار بدون هیج قید و شرطی باز کنیم تا چهره شهر دگرگون شود. این دگرگونی دیگر سرمایهگذاران را هم جذب خواهد کرد و آن وقت است که میتوان کسب درآمد کرد. این کار باعث میشود به مرور محیطی خوشایند برای زندگی در شهر گناوه فراهم شود تا شاهد خروج متخصص و سرمایه دار بومی از شهر نباشیم.
در این نشست روح اله عابدی رئیس نظام مهندسی گناوه هم حضور داشت. وی ضمن اشاره به عقبگرد در ساخت و ساز، همکاری شهرداری و نظام مهندسی را برای برطرف کردن اشکالات فنی بهتر از گذشته دانست و اظهار داشت: تصحیح عیوب گذشته کمک می کند تا شهر شکل زیباتر و رشد بهتری داشته باشد.
رسول حیاتی هم در این نشست گفت: استفاده از مشاورین قوی و آشنا به محیط می تواند شهر را به سوی دروازه درآمدزایی هدایت کند.
عباس خسروانی از معماران حاضر در این نشست، بیان داشت: راه های فراوانی برای رسیدن به درآمدزایی وجود دارد. شهرداری باید تخصصیتر به موضوع نگاه کند و جرات انجام کار را داشته باشد.
در این نشست علیرضا بهزادی، پیمان اسفندیاری، حسین کمالی، عیسی حسینی حقیقی و غلامحسین خلیفه به مواردی اشاره کردند که در رفتن شهر به سوی درآمدزایی اهمیت فراوانی داشت.
در پایان این نشست ابتدا سید علی پاکنژاد فرماندار گناوه از شکل و نگاه این نشست تقدیر کرد و گفت: جلساتی با این نگاه می تواند گره بسیاری از مشکلات شهری را باز کند و این جلسات باید تداوم داشته باشد.
احمد طاهری شهردار گناوه هم ضمن تشکر از پیشنهاد دهندگان، گفت: بسیاری از این راهها را رفته ایم ولی مواردی عنوان شد که می توان روی آن برنامهریزی کرد.
حمزه مسعودنیا معاون عمرانی فرماندار هم از این برنامه به نیکی یاد کرد و اظهار داشت: برای رسیدن به وضعیتی بهتر باید اتحاد بهتری شکل بگیرد و تمام راه ها مورد بررسی قرار گیرد.
شهرداری گناوه در ماه های اخیر به شدت درگیر مشکلات حقوقی شده است و این مشکلات شهرداری را در سرازیری سقوط قرار داده است. اگر شهرداری راه های مختلف درآمدزایی را بررسی کند آینده این شهر را تضمین می کند.