
یاران سبز_ مرتضی خضری: انجمن هوای تازه در کارگاه داستان با رمان «تار مو» سعید بردستانی به نقد و بررسی نشست. سعید بردستانی نویسنده بوشهری با انقلاب متولد شد و با دو مجموعه داستان به نامهای «هیچ و نهنگ تاریک» خود را معرفی کرد. بردستانی نگارش «تار مو» را در سال ۸۴ به اتمام رساند ولی این کتاب در سال ۹۵ به چاپ رسید.
روز یکشنبه هفدهم تیرماه در خانه سمنهای گناوه کتاب «تار مو» اثر سعید بردستانی مورد نقد و بررسی قرار گرفت. انجمن هوای تازه گناوه با سلسله نشستهایی که به شبهایی که به تازه مشهورست بنا دارد ادبیات داستانی استان بوشهر را با پرداختن به نویسندگان استان طی جلسات منظم بررسی کند. این انجمن برای نشستهای آینده کارگاه احمد آرام، منیرو روانیپور، محسن شریف، رسول پرویزی و محمدرضا صفدری را در دستور کار دارد.
منصور حاتمی کارشناس مهمان برنامه نگاهی دقیق به اثر تارموی سعید بردستانی داشت. حاتمی دانشآموخته ادبیات است و نقد را بالا بردن لذت میداند. وی پیرامون نقاط قوت و ضعف داستان تار مو مواردی را عنوان کرد و گفت: منطق روایی اثر دارای اشکال است. این اثر شباهت زیادی به مجموعه داستان «نمازخانه کوچک من» اثر هوشنگ گلشیری دارد.
حاتمی معتقد بود: در این داستان سمبل مو واجد کارکردی دوگانه است. تلاش شخصیت اول داستان برای پنهان نگاه داشتن و راز گونه جلوه دادن، تار مو را بدل به نمادی از یک امر قدسی میکند و از سوی دیگر زائد بودن مو که کارکرد پیشانمادین دارد چالشی را در مقابل امر قدسی ایجاد میکند.
نویسنده به خوبی از مجازها استفاده میکند (میدانستم که پاها مدتی پشت در میمانند، به من فکر میکنند ، غمگین میشوند )و توصیفهای کوتاه و موجز که گاه به خوبی در خدمت شخصیت پردازی قرار میگیرند. به عنوان مثال برای توصیف یک رابطه میگوید:( کمی زود دست به کار شد تا گردنم را با دو دندان نیش کبود کند و مرا از داشتن دوستان دیگر محروم)
یا علی السویه بودن روابط انسانی را اینگونه توصیف میکند: (ناش اولین تجربه بود و برایش هیچ زحمتی نکشیدم همانطور که برای طلوع آفتاب هم هیچ زحمتی نمیکشیم)
در بخش پرسش و پاسخ فرشیدجان احمدی به نحوهی نقد تارمو انتقاد داشت و مرور تیتروار را برای انتقاد کارساز نمیدانست. سینا برازجانی نیز در مورد تار مو گفت: داستان طنزیست که باید بهتر دیده شود و برای درک صحیح نیاز است با دقت خوانش شود.
سعید بردستانی در پایان این نشست چند جلد از کتاب تار مو را امضا و به حاضرین اهدا کرد.
عیسی عباسزاده انجمن هوای تازه را به مامنی برای حرکتهای اجتماعی، فرهنگی و هنری تبدیل کرده است.
در پایان خدیجه نظری دبیر انجمن آوای مهرگان و محدثه عرب عضو انجمن هوای تازه اهدای جوایز میهمانان را انجام دادند.
مصطفی خرمی با تازگی مسئولیت خانه سمنها را به عهده گرفته است؛ ورود خرمی به تکاپوی تازه در خانه سمنها انجامید، انجمن هوای تازه به همین منظور از مصطفی خرمی مسئول خانه سمنهای گناوه با اهدا تندیس تقدیر کرد.
سعید بردستانی و منصور حاتمی به رسم یادبود هدایای انجمن هوای تازه را دریافت کردند.
حسین خدرپور مسئول کتابفروشی مرکزی گناوه یک پای برنامههای فرهنگیست. خدرپور در این برنامه هم نقش داشت.
حامد غلامعلیزاده مجری این برنامه بود.