امروز: ۱۱ آذر ۱۴۰۲

فاطمیون و مراسم متفاوت

یاران سبز_ مرتضی خضری: در کنار خیابان پیروزی همان خیابانی که پیشتر نامش باباعلی‌شاه بود و قدیمی‌ها آن را با نام «ره قافلی» می‌شناختند در سال ۱۳۵۵ مسجدی ساخته شد تا نمازگزاران محله باباعلی‌شاه گناوه و اهالی بازار «کُفیشه» از آن استفاده کنند. این مسجد نامش علی بن ابی‌طالب(ع) بود ولی به مسجد عشایری مشهور شد. حاج خداکرم عشایری متولی ساخت این مسجد بود و به همین دلیل به مسجد عشایری که نام خانوادگی حاج خداکرم بود معروف شد. بر سر در این مسجد نام حاج منصور محمد نوشته شده است. جاج منصور محمد ساکن کویت بود و هزینه ساخت این مسجد را تقبل کرد. اولین شیخ این مسجد حاج شیخ حسن داوودی بود. شیخی با صدای گیرا که پای خیلی‌ها را به این مسجد باز کرد و چند سالی‌ست که شیخ  مردانی بر منبر این مسجد می‌نشیند.

در این مسجد هیاتی فعالیت می‌کند که به نام فاطمیون شهرت یافته است. دلیل نام‌گذاری این هیات هم به سال‌ها قبل برمی‌گردد. در گذشته تنها محرم بود که چهره شهر گناوه را دگرگون می‌کرد ولی این هیات با برگزاری مراسم شهادت حضرت فاطمه این مراسم را رایج کرد و به مرور نام هیات فاطمیون را هم برای خود برگزید.

در ایام محرم یکی از معدود مکان‌های مذهبی‌ست که از سینه‌زنی سنتی در آن خبری نیست. در این مسجد نه صدای سنج به گوش می‌رسد؛ نه کسی بر طبل می‌کوبد و نه صدای دمام می‌آید. زمانی که دیگر حسینه‌ها و تکایا هنوز چراغشان برای آغاز مراسم سینه و زنجیرزنی روشن نشده است چراغ‌های این مسجد خاموش می‌شود. بعد از نماز عشا مراسم‌های مختلف در این مسجد به پا می‌شود و با سینه‌زنی کوچه‌ای به اتمام می‌رسد.

خلیل کمالی مسئولیت اداره این مسجد را به عهده دارد. یکی از پایگاه‌های پرقدرت بسیج در این مسجد شکل گرفته است و جوانان زیادی در این مسجد رفت و آمد دارند.

پست های مرتبط

پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *