
یاران سبز_ مرتضی خضری: حلقه روز به روز تنگتر میشود. زمینخواران زمین و آسمان را به هم دوختهاند تا گناوه به پایان راه خود برسد.
فرمانداری گناوه برای مبارزه با زمینخواری کمیسون صیانت از اراضی ملی و منابع طبیعی را برگزار کرد. حسام منصوری معاون عمرانی فرمانداری گناوه با دعوت از تمامی ادارات پیرامون موضوع زمینخواری یکی از جلسات مهم را در این زمینه برگزار کرد. در این جلسه فیروز اردکانی دادستان گناوه بار دیگر برای پیشگیری از زمینخواری مسئولین ادارات را به هوشیاری دعوت کرد. دادستان گناوه که در موضوع زمینخواری پیشگام است، گفت: جمع شدیم تا از اراضی ملی و منابع طبیعی که بخش مهمی از حقوق بیتالمال است صیانت کنیم. تعامل دستگاهها مهمترین عامل در جلوگیری از زمینخواری و دریاخواریست و باید این راه تا پایان با قدرت ادامه پیدا کند. نسلهای آینده باید از این منابع استفاده کنند اما اگر سهلانگاری صورت گیرد دودش به چشم آیندگان خواهد رفت. دغدغه مقام معظم رهبری و تمامی مسئولین کشوری صیانت از بیتالمال است.
اردکانی بیان داشت: خروجی این جلسات باید کاربردی باشد و باید تمام مسئولین به این عرصه وارد شوند. از موازی کاری بپرهیزند تا زمین خواری صورت نگیرد.
دادستان گناوه در ادامه اظهار داشت: تهیه شناسنامه و بانک اطلاعاتی از اراضی ملی و منابع طبیعی باید در اولویت قرار گیرد. متولیان باید بدانند ما در کجا، چه داریم. بانک اطلاعاتی باید در اختیار کمیسیون صیانت از اراضی ملی قرار گیرد و باید به شکل مداوم رصد شود.
اراضی ملی و منابع طبیعی باید علامت گذاری شوند تا بهانه دست کسی داده نشود. حدودها و حریمها باید مشخص شود. آثار باید عکسبرداری شود تا افراد نتوانند به شکل تدریجی وارد پدیده زمین خواری شوند.
مصوب شود؛ اگر بین این جلسات مدیری مجوزی صادر کرد، باید پاسخگو باشد. در اعطای مجوز، دادن تسهیلات و هر گونه خدمات و تغییر کاربری اراضی باید استعلام دقیق شود. هیچ ادارهای نباید یک جانبه اقدام کند.
در زمینه ساخت و سازهای غیر مجاز باید نظارت مستمر و دقیق شود. این موضوع به تنهایی امکان پذیر نیست مگر با همکاری همگانی، به شکل عام مردم و به صورت خاص نیروهای امنیتی، اطلاعاتی، سپاه، نیروی انتظامی و بسیج باید همکاری کنند تا شاهد زمینخواری نباشیم.
در بحث زیست محیطی، حریم دریا، رودخانهها، منابع طبیعی و ملی هر گونه تعرضی صورت گرفت، در حیطه کاری هر مسئولی باشد، باید به قید فوریت گزارش شود.
اگر در بحث زمینخواری اتفاقی افتاد و به حریمی تعرض شد و در جلسهای مطرح شد و به مقام قضایی گزارشی نرسیده باشد از دو حالت خارج نیست؛ یا مسئول مربوطه دیده و نادیده گرفته و سهل انگاری کرده و به تکلیف قانونی خود عمل نکرده است که قابل پیگری است و باید پاسخگو باشد و یا توجه نداشته است که باز هم زیر سئوال است.
در بحث زمینخواری زمان اداری و غیر اداری نداریم، زمین خوارها به ضعف ما پی بردهاند و در زمان تعطیلی تخلف میکنند پس همه باید همکاری کنند.
افرادی که در زمینه کاربریهای غیر مجاز فعالیت میکنند و افرادی که به بهانه اجرای طرح وارد میشوند و مجوز میگیرند باید رصد شوند. باید طرحهای افراد بررسی شود و بدانیم در راستای طرح چه اقداماتی انجام شده است. باید بدانیم فرد چه تسهیلاتی و از چه ادارهای گرفته است. باید بدانیم طرح چه پیشرفتی داشته است. اینها نیاز به بانک اطلاعاتی دارد و باید بانک اطلاعاتی فعال شود.
در بحث زمینخواری پیشگیری اهمیت دارد و بسیار مهم است. دنبال درمان نباشیم. کار غیر مجاز جلوی چشم ما، با مجوزر ما و با تسهبلات ما برای قلع و قمع بیت المال انجام بشود؛ قابل قبول نیست. باید دغدغه داشته باشیم.
در بحث تعرض به حقوق بیتالمال نباید اجازه بدهیم سنگ روی سنگ بند شود. دستگاه قضایی پشت سر کسانی ست که در صدر صف مبارزه با زمینخواری و دیگر جرایم هستند. ما حامی هستم و تا آخر ایستادهام.