
یاران سبز_ مرتضی خضری: از چندین سال پیش بندر گناوه به پشتوانه ساحل و بازار مورد توجه مسافران، تاجران، گردشگران و تا حدودی توریستها قرار گرفت. ساحل خدادادی بود و بازار حاصل تلاش مردم و در هر دو مورد مسئولان نقشی نداشتند. طی این سالها انتظار میرفت مسئولین با طرحهای گردشگری فضا را مناسب و گسترش دهند اما مدیریت بد طی این سالها گناوه را به بن بست نزدیک کرد. مکانهایی که برای جذب گردشگر و توریست مناسب بودند از بین رفتند و شهر ابتدا ایست و سپس عقبگرد کرد. مدیرانی که توان برنامهریزی و تحول را نداشتند به ساخت آمار گوناگون روی آوردند و آمار پشت آمار داده شد.
کشور در منجلابی به نام آمار فرو رفت و مردم به مرور به مسئول و آمار بیاعتماد شدند. اعتیاد به دادن آمار غیر واقعی در دستگاههای دولتی فراگیر و به نوعی فرهنگ تبدیل شده است.
امروز نهمین روز از سال ۹۸ است. فرمانداری گناوه در پایان چهارمین روز از سال جدید خبر ورود ۱ میلیون و ۵۳۵ هزار مسافر را به شهرستان گناوه مخابره کرد. البته دیگر نقاط استان هم کم و بیش چنین آمارهایی را ساختهاند.
هنوز مشخص نیست دادن چنین آمارهایی چه کمکی به مردم میکند اما در غیر واقعی بودن آن هیچ شکی نیست. شهر را زیر و رو کردم تا شاید بتوانم آمار روزانه را به ۲۰ هزار نفر برسانم، باید مدام به خودم دروغ میگفتم و دروغ مینوشتم. در فرمانداری چه خبر است که چنین خبرهایی تنظیم میشود؟
قرار است با این آمارهای ساختگی چه کنیم و به کجا برسیم؟
طبق آمار فرمانداری گناوه روزانه بیش از ۳۰۰ هزار مسافر و گردشگر به گناوه وارد میشود. در واقع باید در یک شبانه روز بیش از ۶۰ هزار خودرو وارد گناوه بشود و در خیابانها و پارکینگها قرار بگیرند.
این پارکینگها و این خیابانها در کجای شهر ۸۰ هزار نفری گناوه واقع شدهاند؟
مدارس گناوه ظرفیت میزبانی از ۵۰۰۰ نفر و به عبارتی ۱۰۰۰ خودرو را دارند. ساحل گناوه و خیابانهای منتهی به ساحل گناوه در سریز خود و در خوشبینانهترین شکل ممکن که با اندکی اغراق نیز همراه باشد ظرفیت میزبانی از ۷۰۰۰ خودرو را دارند. اگر در ۱۲ ساعت متوالی و در هر دقیقه ۳۰ خودرو به گناوه وارد شود باز هم آمار فرمانداری را نمیتوان به واقعیت نزدیک کرد.