جواد مرشدی: اولین دوشنبه بهمن ماه بود که اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرد که ۱۸ شخص و ۱۹ نهاد را در لیست تحریمهای خود قرار داده است.همچنین در بین نوزده نهاد تحریم شده توسط این اتحادیه نام ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز بچشم می خورد.به نظر می رسد تحریم نهادی مانند امر به معروف و نهی از منکر که نه جزو نیروهای مسلح ونه جزو دستگاه های سیاسی و نه اقتصادی است، نشانه دیگری از ظهور تخاصم میان غرب و ایران باشد. «خبرآنلاین» در گفت و گو با حجت الاسلام سید علی خان محمدی سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور به بررسی زوایای این تحریم پرداخته است.
.
چندی پیش ستاد امر به معروف و دبیر این مجموعه از سوی اتحادیه اروپا تحریم شدند،آثار و عوارض این تحریم را چگونه ارزیابی می کنید؟
ما تحریم های ظالمانه اتحادیه اروپا را درمورد ستاد امر به معروف ونهی از منکرداشتیم و دبیر محترم ما آقای هاشمی گلپایگانی تحریم شدند، البته پیش از این هم دولت کانادا آقای دکتر هاشمی گلپایگانی را تحریم کرده بود .همه اینها نشان از این است که ستاد در مقابل بحران سازی فرهنگی دشمن تمام قد ایستاده است. ستاد امر به معروف به طور قطع مطالبه گری در حوزه مباحث و نفوذ و هجمه های فرهنگی را هم از دستگاه های مختلف و مسئولان طی یکسال گذشته مطالبه کرده است. دشمن دنبال فروپاشی فرهنگی در کشور است و متاسفانه عده ای هم دارند در زمین دشمن بازی می کنند؛ عده ای که متاسفانه توجهی به خیلی از مسائل ندارند و بعضا دنبال عادی سازی وضعیت ناهنجاری هایی که در جامعه اتفاق می افتدهستند؛ افرادی که موضع گیری های نادرست می کنند و نشان می دهد که تهاجم فرهنگی را جدی نگرفته اند و توجهی به آن ندارند.
واکنش ستاد به تحریم ها چگونه بوده است؟
تحریم های جدیدی که برای ستاد اتفاق افتاده است خیلی برای ما جای تعجب ندارد، این تحریم ها در پی مطالبه جدی ستاد در حوزه فرهنگی انجام شد که موید این است که تحریم های دشمن در حوزه فرهنگی، اجتماعی است، هم شخصیت هایی که تحریم شده اند و هم مجموعه هایی که تحریم کردند. این نشان می دهد که تلاش ها و اقداماتی که ستاد انجام داده موثر بوده است و دشمن ستاد را محلی برای تهدید خودش می داند و به همین دلیل این تحریم ها را انجام داده است.
اخیرا نقد هایی به ستاد امر به معروف و نهی از منکر صورت گرفته است، نظرتان در مورد این واکنش ها چیست؟
ما خود تحریمی داریم، یعنی در عین حال که اتحادیه اروپا ما را تحریم کرده، ستاد در تحریم صدا و سیما هم هست. یعنی صدا و سیما ی ما توجهی به مسائل ستاد ندارد و متاسفانه هم در حوزه بازنشر اخبار و هم در حوزه همکاری های با ستاد بسیار ضعیف عمل کرده است.گلایه ما دراین حوزه بیشتر است چون وضعیت دشمن که مشخص است و حتما حرکت ها واقداماتی در ستاد دیده است که این تحریم ها را انجام داه است .یکی از کسانی که در این حوزه پرچم دار بوده و توانسته بحث مطالبه در حوزه مسائل فرهنگی را از مسئولین داشته باشد آقای هاشمی گلپایگانی بوده است ،در حقیقت با همه هجمه هایی که الان به ایشان می شود واقعا مواضع ایشان به شدت مواضع عقلانی و بر اساس علم و منطق بوده است.
آیا منتقدین با طرح های ستاد در مورد حجاب آشنا بودند؟
با همه این هجمه هایی که همه کردند و به خودشان زحمت ندادند حتی طرح را بخوانند وفقط نقد کردند، الان می بینیم که آرام آرام صدای اقشار مختلف در آمده است ومی گویند چرا با بحران هایی که در مورد کشف حجاب در کشور می شود برخورد نمی شود و بعضا با این ناهنجاری ها و آسییب هایی که در اجتماع می شود کسی مقابله نمی کند.ما این دور اندیشی را دیده بودیم و به آن توجه داشتیم .حضرت آقا در دیداری که با مدیران سازمان تبلیغات اسلامی داشتند تاکید کردند از هوچی گری نترسید حرف خدا در هیج شرایطی زمین نماند. دستگاه ها و عناصر فرهنگی تبلیغی باید کاملا مراقب باشند. ستاد و دبیر محترم ستاد به این موضوع کاملا توجه داشتند، از همان ابتدا توسط مداح ها و برخی از مسئولین که دنبال فضاهای انتخاباتی و رسانه ای هستند هجمه هایی علیه ستاد صورت گرفت و برخی افراد به این هجمه ها دامن زدند .من از آقای ضرغامی می خواهم در دهه پیروزی انقلاب اسلامی به مبانی امام و حضرت آقا رجوع کنند و مبانی آن را در نظر داشته باشند و نسبت به مسائل دقیق تر موضوع گیری کنند.
قبلا در مورد نصب دوربین هایی گفته بودید که برای شناسایی افراد بد حجاب بگار گرفته می شوند. طبق شنیده ها اخیرا در فرودگاه امام دوربین هایی جهت کنترل حجاب نصب شده است . آیا این دوربین ها در همان اماکنی نظیر فرودگاه خواهند بود و یا به خیابان ها نیز تسری پیدا می کنند؟
مسئولیت اینکار با وزارت کشور است و من دقیقا نمی دانم. اما ما روی همان طرح که قبلا نوشته ایم، هستیم و با کمترین هزینه می تواند اینکار اجرا شود .امروز ما در حوزه گردشگری ضعف های جدی داریم ،چه در حوزه جذب گردشگر در کشور و چه در حوزه بحث معرفی اماکن خودمان.حتی در حوزه نظارت بر گردشگری نیز ضعف های جدی وجود دارد. خواهش ما از مسئولین مختلف این است که واقعا به کارهای تخصصی خودشان بپردازند .
بیشتر بخوانید:
حاجی دلیگانی، نماینده مجلس: باید «وزارتخانه امر به معروف»، راهاندازی کنیم
باید فعالیتها درخصوص امر به معروف و نهی از منکر بیش از قبل شود
۲۱۶۲۱۲