یاران سبز_مرتضی خضری: بالاخره شورای شهر گناوه هم پرده را کنار زد و جرات گفتن به خود داد. جراتی که در پس یک عملکرد ضعیف و حملههای مدام منتقدان و شهردار از گروه نه نفره شورا گرفته شده بود. در این عملکرد گر چه شهرداران هم شریک هستند ولی نوک پیکان همیشه به سمت شوراست. شورای شهر گناوه که به دلیل تغییرات مداوم شهرداران و تغییرات ناخواسته در درون خود به گوشه رانده شده بود پس از استیضاح احمد طاهری شهردار گناوه با فراخوان محمود شهبازی به خبرنگاران گناوه بار دیگر شکل تازهای به خود گرفت.
محمود شهبازی بیش از سه ساعت به موضوعات پیرامون شورا و شهرداری پرداخت و کارنامه خود را به عنوان رئیس شورا، شورا و شهردار عریان کرد. در این نشست خبری شهبازی مروری بر اکثر وقایع و حوادث یک ساله احمد طاهری شهردار گناوه و شورا انداخت و گفت: در چند ماه گذشته شورا نسبت به عملکرد شهردار نامه نگاریهایی انجام داد اما به شکل غیر منصفانه و غیر کارشناسی شورا مورد حمله قرار گرفت. با تمام بیحرمتیهایی که به اعضا شد چند ماه سکوت کردیم و بالاخره به دلیل موضوعات مهمی که پیش آمد تصمیم به اطلاع رسانی کردیم.
شورا برای خروج از شرایط بد تمام راهها را رفته است و دست آخر دست به انتخابی زد که مورد تایید عموم بود ولی این انتخاب هم نتوانست تغییری در چهره شهر به وجود آورد تا شورا بیش از پیش تحت فشار قرار گیرد. شهبازی با اشاره به جلسات متعدد با شهردار گفت: پیشنهادهای زیادی به شهردار دادیم و دست ایشان را برای تقویت شهرداری باز گذاشتیم و حتی شورا علیرغم تمامی تنگناها برای جذب نیرو مصوب کرد که شهردار نیروی کارآمد جذب کند تا عصای دست شهردار شوند، اما آیا با جذب نیرو کاری از پیش برده شد؟ آیا نیروی کارآمد وارد شهرداری شد؟
شهبازی با اشاره به این موضوع که طاهری میتوانست به عنوان یک نیروی کارآمد در استان معرفی شود اظهار داشت: بارها به ایشان پیشنهاد دادم و حتی به دوستان نزدیکش هم سفارش کردم که به دلیل بنبست به وجود آمده بین شورا و شهرداری، طاهری با درخواست خود از شهرداری برود تا بتواند در جایگاهی بهتر به مردم خدمت کند اما طاهری توجهی به درخواستهای ما نداشت. رئیس شورای شهر گناوه گفت: ایمان دارم و معتقدم طاهری ویژگی خدمت در استانداری و دیگر ادارات را دارد، نباید با استیضاح به حاشیه برود ولی متاسفانه با وجودی که طاهری از قبل گفته بود بعد از خرداد ۹۵ که یک سال خدمتم در شهرداری به اتمام میرسد آمادگی رفتن را دارم و کافیست شورا بگوید برو، خواهم رفت، اما چنین نشد و در حال حاضر حتی با استیضاح هم نمیرود. شهبازی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه در صورت رد این استیضاح چه برنامهای دارید، گفت: باز هم استیضاح خواهیم کرد چون طاهری شرایط مدیریت شهرداری را ندارد.
رئیس شورای شهر گناوه ایرادات قانونی شهردار به نحوه استیضاح را هم رد کرد و گفت: مهمترین دلیل رد این استیضاح عدم آشنایی طاهری با قانون است. قانون شرایط استیضاح را مشخص کرده است و ما با نگاه دقیق به قانون نامههای خود را تنظیم کردهایم و تمامی نامهها موجود است.
شهبازی اشارهای هم به دکلهای برق داشت و گفت: در بحث دکلهای برق فشارقوی اشتباهاتی از قبل صورت گرفته بود ولی در جایی متوقف گردید اما طاهری بدون هماهنگی با شورا دست به کاری زد که شاهد برافراشته شدن دکلهای برق بودیم.برق هوایی فشار قوی مورد اعتراض عمومی بود ولی این مورد هم بدون هماهنگی با شورا توسط شهردار انجام شد. با تمام این تفاصیل پیگیری مداوم شورا باعث شد تا برق منطقهای صورتجلسهای را امضا کند که در آن وعده زمینی شدن برق فشار قوی را دادهاند.
رایزنیها برای حل مشکلات بین شورا و شهردار به صورت متوالی ادامه داشت ولی این راهها همه به بیراهه کشیده شد. شهبازی در این باره هم گفت: وقتی اعضای شورا نارضایتی خود را از شرایط موجود اعلام کردند و نیاز به اجرای طرحهای عمرانی در شهر را به شهردار گوشزد کردند شهردار با این جمله که «توان من همین است» ما را متقاعد کرد که مسیر دیگری را در پیش بگیریم و به دنبال طرح سوال و استیضاح باشیم.
شهبازی در زمینه آسفالت کوچهها هم گفت: در بیشتر مواقع بیدینی در رفتارها دیده میشود، در موضوع آسفالت کوچهها شهردار طی سوال و جواب با یکی از شهروندان در گروههای اجتماعی نوشت، من مخالف گرفتن کمک هزینه آسفالت از شهروندان بودم و شورا از این بابت ناراحت بود و به همین دلیل استیضاح شدم و یا در واقع به شکلی وانمود کرد که این موضوع یکی از دلایل استیضاحست در حالی که شورا مصوب کرده است از شهروندانی که تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند هزینه گرفته نشود و حتی مراکز دینی و آموزشی را هم معاف کردیم و در جایی هم گفتیم اگر عوارض سطح شهر به وسیله اهالی یک کوچه پرداخت شود باز هم هزینه نمیگیریم، چرا شهردار به این موارد اشاره نمی کند و مردم را رودر روی شورا قرار میدهد. نام این برخوردها چیست؟
نوشتههای درج شده در گروههای مجازی هم در به وجود آمدن اختلاف بین شورا و شهرداری سهیم بودند. شهبازی رئیس شورای شهر گناوه در این زمینه با صراحت گفت: شهردار در محافل و نشستها به اعضای شورا حمله میکند و میگوید اگر واقعیتها را بگویم و اسناد را فاش کنم جای خیلیها در شهر نیست، این شکل صحبت چه چیزی را ثابت میکند؟ حالا استیضاح صورت گرفته است چرا واقعیتها را پنهان میکند؟
یکی از خبرنگاران حاضر در نشست موضوع انتخاب عباسی سرپرست شهرداری را پیش کشید که شهبازی در این زمینه هم اظهار داشت: من یک رای داشتم و تمام توانم را برای منصرف کردن اعضا به کار بردم ولی وقتی دیدم پنج رای مسجل است کاری از دستم بر نمیآمد ولی امروز اعتراف می کنم آن انتخاب و انتخاب طاهری اشتباه بود. وی همچنین در مورد انتخاب طاهری گفت: وضعیت شورا در آن زمان به شکلی بود که اگر تا ۲۴ ساعت شهردار انتخاب نمیشد شورا منحل میشد و با توجه به پیشنهاد تعدادی از افراد تاثیر گذار در شهر و همراهی افکار عمومی و احترام به فضای به وجود آمده در شهر، شورا طاهری را انتخاب کرد اما طاهری از همان ابتدا رویه کنارگذاشتن شورا را پیش گرفت و کمترین توجهی به مصوبات شورا نداشت.
نزدیک به یک میلیارد تومان اعتبار به میدان امام علی تخصیص داده شد ولی شهردار بدون اطلاع شورا آن را تبدیل به حقوق کارگران کرد و چون کارگران در اولویت بودند ما سکوت کردیم، این مورد هم خلاف قانون بود.
شهبازی که از حملههای مداوم به شورا به تنگ آمده بود، گفت: تمام فضاهای مجازی روزانه به شورا حمله میکنند و بیحرمتیها از حد گذشته است حتی اعضای شورا را به جلسات معارفه هم دعوت نمیکنند. اینها بیحرمتی نیست؟ شهردار با گروههای زیادی جلسه برگزار میکند ولی شورا را در جریان قرار نمی دهد، اینها بیحرمتی نیست؟
شهردار در چندین مورد با طیف خبری زیاد خبر از بازگرداندن اموال شهرداری داد و روی همین موضوع مانورهای بسیاری انجام شد. بیایید و ببینید نتیجه آن پروندهها چه شده است. حراست شهرداری همت کرد و این پروندهها را به دست شهردار رساند و شهردار هم باید آنها را به نتیجه نهایی میرساند. شما به عنون رسانه بپرسید آیا به نتیجه رسید؟
شهردار عنوان کرده است در ایام نوروز درآمد شهرداری ۴۲۷ میلیون تومان بوده است. چرا همچنان گزارش هزینه و درآمد نوروز را ندادهاند. مگر قرار نبود شفاف سازی صورت بگیرد، صورت گرفته است؟
ما نیز مانند شما مشکلات را دیده ایم، همین چراغهایی که در بلواز جمهوری اسلامی نصب شد. با توجه به نور کم، شورا هم اعتراض کرد و خواستار توفق شد ولی این کار ادامه پیدا کرد. نام این مسایل چیست، تعامل است؟
وقتی رئیس شورا شدم همزمان طاهری هم شهردار شد. نیت شهردار و شورا بعد از پشت سرگذاشتن یک دوره بسیار سخت شفافسازی بود و دادن بیلان مالی ولی این هم محقق نشد. خیلی از مسایل دست به دست هم دادند تا این استیضاح شکل گرفت.