امروز: ۱۹ آذر ۱۴۰۳

با تصمیم خودم می‌روم نه توصیه دیگران/صندلی رابه فرد شایسته می‌دهم

به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا صالحی امیری امروز چهارشنبه در نشستی که در محل آکادمی ملی المپیک برگزار شد در مورد لغو نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی، انتخابات کمیته و…. توضیح داد.

دچار روزمرگی نشدیم

رئیس کمیته ملی المپیک در ابتدای سخنانش گفت: هر آنچه از روز اول به عنوان ایده و برنامه اعلام کردیم امروز در کارنامه کمیته می‌بینیم، تلاش این بود از روزمرگی دور شده و وارد عملکرد قهرمانی و حرفه‌ای شویم.

با وزارت ورزش شکاف و اختلافی نداشتیم

وی با بیان اینکه روز اول گفتیم از حاشیه دوری کرده و در متن حرکت خواهیم داشت، ادامه داد: گفتیم که از شکاف پرهیز کرده و بر انسجام و وحدت تاکید داریم، امروز می‌بینید که در همین مسیر حرکت می‌کنیم، روز اول بعضاً دوستان می‌گفتند که این کار شدنی نیست اما امروز همه شهادت می‌دهند که با وجود تفاوت در حوزه عملکرد کمیته و وزارت، امروز کاملاً هماهنگ با هم پیش می‌رویم.

بهترین ارتباطات بین المللی را داریم

صالحی امیری به فعالیت‌های انجام شده در حوزه بین الملل اشاره کرد و یادآور شد: بیش از ۱۵۰ دیدار با مقامات جهانی و آسیایی داشتیم، آخرین ملاقات‌ها در تاشکند داشتیم، امروز کمیته ملی المپیک بهترین روابط را با کمیته بین‌المللی المپیک و شورای المپیک آسیا دارد.

بودجه کمیته ملی المپیک ۳۲۰ میلیارد است

وی به مسائل مالی اشاره داشت و خاطرنشان کرد: قول داده بودیم افزایش بودجه داشته باشیم، امروز ۳۲۰ میلیارد بودجه کمیته است، طی این مدت تخصیص ۱۰۰ درصدی و بعضاً بیشتر از سازمان برنامه و بودجه داشتیم. تخصیص کمیته بودجه به فدراسیون‌ها هم طی سال‌های گذشته بر اساس مأموریت، اعزام‌ها و رویدادهایشان افزایش داشت، سال گذشته به طور میانگین ۱۵۸ درصد واریزی به فدراسیون‌ها داشتیم.

اقدامات ماندگار در ورزش ایران

صالحی امیری با اشاره به برنامه‌های اجرا شده در حوزه زیر ساخت‌ها تصریح کرد: این زیر ساخت‌ها حداقل برای ۲۰ سال آینده پاسخگوی ورزش قهرمانی خواهد بود.

رئیس کمیته ملی المپیک با بیان اینکه باور داشتیم باید از سکوی قهرمانی به پهلوانی حرکت کنیم، گفت: لزوم این حرکت فعالیت‌های فرهنگی بود که در نگرش کمیته ملی المپیک جایگاه بالایی طی این مدت داشت، برای بازی‌های المپیک ۲۵ برنامه فرهنگی داشتیم.
صالحی امیری بر به کارگیری ظرفیت‌ها و نخبگان در کمیته ملی المپیک تاکید کرد و در همین رابطه تشکیل کمیسیون‌های مختلف و تشکیل اتاق فکر با حضور اعضای آنها را یادآور شد.

تاکید بر اهمیت نقش رسانه‌ها

وی همچنین به نقش رسانه‌ها و تاکید کمیته ملی المپیک بر تعامل آنها تاکید کرد و در ادامه هم اشاره‌ای به موزه ملی ورزش داشت. اینکه این موزه یکی از دستاوردهای چهار سال گذشته کمیته است.

تاریخ شفاهی، فعالیت‌های مرتبط با این موضوع و همکاری با صدا و سیما برای انعکاس نتیجه آنها، تکریم و حمایت مادی و معنوی پیشکسوتان و … از دیگر مواردی بود که صالحی امیری از آنها به عنوان اهم فعالیت‌های کمیته در چهار سال گذشته یاد کرد.

در اجلاس شورای المپیک آسیا چه گذشت؟

در ادامه این نشست خبری، صالحی امیری اشاره‌ای داشت به اجلاس اخیر شورای المپیک که هفته گذشته در تاشکند برگزار شد. وی در این زمینه گفت: برگزارکنندگان بازی‌ها آماده میزبانی بودند اما به خاطر کرونا تصمیم به انصراف گرفته بودند، به همین دلیل نشست فوق العاده در تاشکند برگزار سد، چینی‌ها که در قرنطینه هستند به صورت آنلاین گزارش از فعالیت‌های خود و روند پیشرفت ارائه کردند اما به خاطر پاندمی کرونا اعلام کردند نمی‌توانند در زمان مقرر برگزار کنند، زمان جدید بازی‌ها تا یک‌ماه دیگر اعلام می‌شود اما قطعاً به سال ۲۰۲۳ موکول شده است.

مکاتبه با کمیته بین المللی المپیک برای اساسنامه

صالحی امیری گفت: در همان تاشکند با کمیته بین‌المللی المپیک مکاتبه کردم، اعلام کردم که با توجه به تعویق بازی‌ها و تأکیدی که در کمیته ایران برای برگزاری انتخابات است، خواستار تسریع روند تأیید آئین نامه ارسالی هستم.

پیش بینی دو زمان برای انتخابات کمیته

وی به نشست روز گذشته هیأت اجرایی اشاره کرد و اینکه در این نشست بر اساس روندی که باید برای نام‌نویسی کاندیداها تأیید صلاحیت آنها پیگیری شود و همچنین برگزاری بازی‌های کشورهای اسلامی دو زمان برای انتخابات پیش بینی شد، ۱۵ تیرماه و ۳۰ مردادماه.

صندلی ریاست را به فرد شایسته ای خواهم داد

رئیس کمیته ملی المپیک با بیان اینکه باید این زمان‌ها در مجمع بررسی شود، گفت: روز گذشته درخواست تشکیل مجمع فوق العاده را مطرح کردیم، هر مصوبه‌ای که مجمع داشته باشد همان را ملاک قرار می‌دهیم، مجمع بالاترین رکن است و باید حرمت آن را در نظر داشت، به همین دلیل تصمیم گرفته شد با نظر مجمع تصمیم نهایی گرفته شود. ارزیابی این است تا ۴۵ روز آینده حتماً آئین‌نامه واصل می‌شود، طی این مدت هر روز موضوع را پیگیری می‌کنیم.

وی گفت: تاریخ بازنشستگی من ۱۵ تیرماه خواهد بود، این صندلی را به فرد شایسته دیگری خواهم داد.

تابع تصمیم مجمع هستیم

صالحی امیری در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر که «تصمیم گیری برای تعیین زمان انتخابات در این بازه زمانی جزو وظایف مجمع نیست پس چه لزومی به تشکیل مجمع است؟»، گفت: برای اینکه شائبه پیش نیاید اعضای هیأت اجرایی در جهت حفظ منافع خود تصمیم به مطرح کردن موضوع در مجمع گرفتند، باید در مورد مجمع حفظ حرمت انجام شود، بنابراین تصمیم گرفتیم با نظر مجمع این کار را انجام دهیم.

وی همچنین گفت که طبق اساسنامه زمان تشکیل مجمع فوق العاده برای ۳ خردادماه تعیین شده است، در اساسنامه یک‌ماه زمان برای ارسال دعوتنامه به مجمع عمومی تعیین شده است اما برای مجمع فوق العاده ۱۵ روز در نظر گرفته شده است.

واکنش به حفظ نکردن حرمت مجمع ۱۷ اسفند

رئیس کمیته ملی المپیک در واکنش به اینکه «شما حرف از حفظ حرمت مجمع می زنید در حالیکه در مجمع ۱۷ اسفندماه حرمت را رعایت نکردید آنجا که برای تعویق انتخابات آمار قانونی و مستند لحاظ نشد»، گفت: شما بر اساس نظرات شخصی در این زمینه صحبت می‌کنید در حالیکه نهادهای ذی صلاح صحت آن مجمع را تأیید کردید. خواهش من این است بر اساس نظرات شخصی صحبت نکنید.

با تصمیم خودم در انتخابات شرکت نمی‌کنم

وی در مورد اینکه «خودتان تصمیم به کناره گیری از انتخابات دارید یا به شما گفته شده که کنار بروید؟»، گفت: دلیل برخی بداخلاقی‌ها را نمی دانم، من برنامه‌ای برای ورود به انتخابات نداشتم اما صحبت‌های دیگر مطرح می‌کنند. من با میل شخصی و تصمیم‌خود در انتخابات شرکت نمی‌کنم نه با توصیه دیگران.

چهار دسته در مورد عملکرد کمیته نظر می‌دهند

وی در بخشی از صحبت‌های خود گفت: مرجع تصمیم گیری برای تشریح عملکرد کمیته چهار دسته هستند، قهرمانان، پیشکسوتان، اعضای مجمع و رسانه‌ها. معدل عملکرد کمیته باید نتیجه نظرات این افراد باشد.

صالحی امیری گفت: ۳ خردادماه مجمع فوق العاده برگزار می‌شود، آن روز هر تصمیمی برای تعیین‌زمان مجمع گرفته شود بر اساس آن کارهای لازم را انجام می‌دهیم.

بنایی برای ماندن در کمیته المپیک ندارم

وی در واکنش به سوال تکراری در مورد حضورش در انتخابات و اینکه امکان نرمش وجود دارد یا تصمیم شما برای کناره گیری قطعی است؟»، گفت: به خاطر محبت اعضای مجمع هیچ دغدغه‌ای بابت رأی اعضای مجمع ندارم با این حال هیچ تصمیمی برای حضور در انتخابات ندارم‌. اما دلیلش دغدغه رأی نیست، اساساً هدف گذاری من برای یک دوره چهار ساله بود، برنامه هم بر این مبنا اجرا شد، باید گردش مدیریت را بپذیریم و قبول کنیم یک ضرورت است، شخصاً تجربه‌هایم را به فرد جدید منتقل می‌کنم.

کسانی که ناکارآمد بودند نباید در مورد کمیته صحبت کنند

رئیس کمیته ملی المپیک در پاسخ به پرسش دیگری که در رابطه با بازنشستگی وی مطرح شد و «اینکه ظاهراً طبق اعلام نهادهای نظارتی از اردیبهشت ماه حق امضا ندارید»، گفت: اینها ساخته پرداخته کسانی است که دوست دارند اینگونه باشد آنچه برای من رسالت است ورزش قهرمانی است و نباید هیچ مسئله حاشیه‌ای در مسیر آن وقفه ایجاد کند.

حاشیه برای ورزش قهرمانی زیان آفرین است‌. اخلاق باید در همه امور محور ما باشد. برخی افراد که سابقه ناکارآمدی مدیریت ورزش را داشتند نباید خود را قیم ورزش بدانند. کسانی که جز ناکارآمدی و هزینه دستاوردی نداشتند نباید در مورد کرسی و آینده کمیته صحبت کنند این حق مربوط به پیشکسوتان و مدیران موفق است و حق و صلاحیت انتخاب با اعضای مجمع خواهد بود.

بودجه بازی‌های قونیه را تأمین می‌کنیم

صالحی امیری در مورد بودجه کمیته ملی المپیک گفت: ۳۲۰ میلیارد بودجه کلی کمیته البته با در نظر گرفتن بودجه بازی‌های آسیایی، فروردین ماه ۳۲ میلیارد تومان واریز کردیم، تا قبل از مجمع ۵۰ درصد بودجه مصوب فدراسیون‌ها را واریز می‌کنیم، برنامه این است تا قبل از مجمع کل نیازهای کاروان‌قونیه را تأمین کنیم تا در صورت برگزاری انتخابات، مشکلی برای این کاروان ایجاد نشود. در همین راستا پیگیر منابع مالی از سازمان برنامه و بودجه هستیم.

صالحی امیری تاکید کرد: من یک رأی مخفی دارم که به صندوق می‌اندازم، باید رئیس کمیته بی طرفی خود را داشته باشد بنابراین در روند انتخابات هیچ مداخله و حمایت و ورودی به فعالیت‌های انتخاباتی کاندیداها نخواهم داشت.

ورزش ایران آسیب مالی دید

وی در مورد اینکه خیلی از رشته‌ها به خاطر لغو بازی‌ها اردوی خود را تعطیل کردند، گفت: ایران به دلیل تعویق بازی‌های آسیایی متحمل آسیب مالی و روانی زیادی می‌شود، ارزیابی‌ها این بود که در هانگژو نسبت به جاکارتا نتایج خیلی بهتری می‌گیریم بنابراین لغو بازی‌ها شوک بزرگی است، به خصوص کاراته که در المپیک فرانسه نیست و امید داشت در هانگژو خود را نشان دهد اما در کل تعطیلی اردوها در حیطه تصمیمات فدراسیون هاست و ما دخالتی نداریم.

از هاشمی طبا دلخور نشدم

وی در خصوص اینکه شما از هاشمی‌طبا دلخور شده‌اید، گفت: هاشمی طبا پیشکسوت ورزش ایران، سرمایه ماندگار و مورد احترام من است. احتمال می‌دهم با خبرنگار شوخی کرده است. با او تلفنی صحبت کردم و گفتم این مورد و بحث شغل نبودن ریاست کمیته در زمان خود او هم بوده است. در بیشتر اساسنامه‌های دنیا هم ریاست کمیته شغل نیست به دلیل اینکه دولت‌ها دخالت نکنند.

همیشه از گذشته‌ها با احترام یاد کردم

سیدرضا صالحی امیری در پاسخ به این سوال که نگران نقد شدن توسط مدیران بعدی نیستید، یادآوری کرد: من هیچ وقت از گذشته نقد نکردم و همیشه از گذشته‌ها تقدیر کردم. از ابتدای کمیته تا امروز از همه به نیکی یاد کردم. نقد کردن در مورد هم تصمیم دیگران است. ترجیح من این بود که انتخابات در اولین فرصت انجام شود.

پست های مرتبط

پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *